Борисов обеща забраната за посещение на парковете да се промени днес

В София от утре в големите паркове ще бъдат допускани родители с деца

Борисов обеща забраната за посещение на парковете да се промени днес

Снимка: Economic.bg/Архив

6938 ~ 1 мин. четене

Ще променим днес заповедта за парковете, а всеки кмет да решава кога да я приложи. Това каза пред журналисти в Южен парк премиерът Бойко Борисов. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поясни, че промяната в заповедта за достъп до парковете означава въвеждане на нови правила, при които родителите ще могат да разхождат децата си до 12-годишна възраст в парка между 09.30 и 18:30 ч. В София отхлабването на мерките ще важи от утре и то за само десет от големите паркове в града - Южен, Западен, Северен, Студентски, Заимов, парка пред НДК, парк "Гео Милев", парк"Дружба", Лесопарка и Борисовата градина. Там обаче остава в сила забраната за използването на детските съоръжения и пейките.

Столичният кмет обърна внимание, че това решение не важи за малките градинки, а заведенията в парковете ще останат затворени.

Това стана ясно по време на провеждащото се днес обучение за организацията на движението в парковете за родители и малки деца.

"Преждевременна отмяна на извънредното положение не би означавала, че карантината ще отпадне на 13 май или по-рано. Тя ще остане със сигурност за дълго време", добави Борисов като продължение на вчерашните си думи, с които заяви, че иска по-рано да бъде сложен край на извънредното положение. Тази сутрин обаче председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски изрази мнение, че това може да доведе до усложняване на обстановката у нас.

Подкрепи Economic.bg