Борисов: Терасата на шефа на КОНПИ трябва да се събори

Премиерът смята, че земеделският министър Румен Порожанов е под обществения прицел да подаде оставка

Борисов: Терасата на шефа на КОНПИ трябва да се събори

Снимка: Economic.bg/ Архив

3659 ~ 1 мин. четене

Терасата на председателя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев трябва да се събори, категоричен бе премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ в ефира на bTV. Той обаче спомена, че проверка трябва да се направи и за апартамента на съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. „Случаят с Лозан Панов е като с Пламен Георгиев“, заяви Борисов.

По отношение на скандала с построените с европари къщи за гости, които обаче се използват за лични цели, премиерът коментира, че става въпрос за отделни случаи и че като цяло европрограмата за изграждането на въпросните къщи работи добре.

„Програмата за къщи за гости като цяло е добра и работи добре, в България идват туристи и ги използват“, каза Борисов и добави, че къщите са на необичайни места, тъй като целта е да са извън големите курорти.

Относно евентуалната оставка на земеделския министър Румен Порожанов за допуснатите злоупотреби с къщите за гости и за медийна публикация от днес за купен апартамент с площ 240 кв. м за 54 хил. лв. премиерът коментира, че все още има доверие на Порожанов, но че оставката му ще бъде поискана и при най-малкото нарушение. „Сега явно Порожанов е на прицел и сега всички се съсредоточават върху него“, коментира Борисов и добави, че извън медийните публикации досега е имало 30 разследвания за нередности при къщите за гости, както и върнати пари. Премиерът бе категоричен, че тепърва ще има много дела за злоупотреби с евросредства.

Коментари: 0