Борисов увери Фон дер Лайен, че ускоряваме курса към еврото

Българският премиер е изтъкнал постиженията на страната ни в подготовката за „чакалнята за Еврозоната“

Борисов увери Фон дер Лайен, че ускоряваме курса към еврото

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков

5914 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в който я е информирал, че България ще ускори действията си за влизане в ERM 2 (т.нар. „чакалнята за Еврозоната“).

Борисов е изтъкнал пред Фон дер Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.

По време на разговора двамата лидери също така са обсъдили плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от коронавируса COVID-19. Борисов и Фон дер Лайен са обсъдили и разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

„В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните“, коментирал е българският премиер след разговора, съобщиха от правителствения пресцентър.

Подкрепи Economic.bg