Бойко Борисов уволни един от ПР-ите си, ударил журналист

Първоначално премиерът смяташе, че извинение към потърпевшата е достатъчно

Бойко Борисов уволни един от ПР-ите си, ударил журналист

Снимка: Канал 3

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на Правителствената информационна служба Любомир Методиев е освободен от длъжност. Причината е, че той си позволи да удари журналист от вестник „Монитор“ при посещението на премиера на могилата „Мал тепе“ край село Маноле на 18 август.

От публикувани видеокадри от различни медии се видя, че колеги на Любомир Методиев питат Борисов дали няма да се намеси в тази ситуация. Тогава той накара ПР-а си да се извини публично, смятайки, че това е достатъчно. И Методиев се извини…през Facebook профила си, оправдавайки се, че е станало неволно.

Веднага след случката от Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) поиска уволнението на Методиев. Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев чрез профила му в социална мрежа, в което той твърди, че действието е било неволно и “микрофонът отхвръкнал от ръката му”. Тази версия противоречи на свидетелствата на множество журналисти от други медии. Колегите на Крумова, присъствали на място, са били толкова възмутени от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това едва ли щеше да се случи при неволно деяние. Извинението на Методиев е дошло едва след забележката, отправена му от премиера., се казва в позицията на АЕЖ.

Правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на Правителствената информационна служба, пише в съобщението към новината, че Методиев е уволнен.
Коментари: 0