Борисов уволни зам.-министъра по околната среда Атанаска Николова

Както поиска екоминистърът, на нейно място са назначени други двама заместници

Борисов уволни зам.-министъра по околната среда Атанаска Николова

Снимка: Красимир Свраков

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Атанаска Николова.

Премиерът Борисов подписа също така заповеди за назначаването на Славея Стоянова и на Илияна Тодорова на длъжността заместник-министър на околната среда и водите, съобщиха от Министерския съвет.

Назначенията идват няколко часа след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с министъра на екологията Емил Димитров. B paмĸитe нa cpeщaтa Eмил Димитpoв зaяви пpeд пpeмиepa Бopиcoв жeлaниe зaмecтниĸът мy в миниcтepcтвoтo Aтaнacĸa Hиĸoлoвa дa бъдe ocвoбoдeнa oт пocтa и дa бъдaт нaзнaчeни двaмa нoви зaмecтниĸ-миниcтpи, ĸoитo дa oтгoвapят cъoтвeтнo зa вoдния pесурc нa Бългapия и зa oтпaдъцитe и eĸoлoгиятa.

До срещата се стигна след като по-рано през деня в парламента Емил Димитров обяви, че месеци наред никой не му помага да се реши проблемът с водата в България.

Славея Стоянова е дългогодишен служител в министерството на околната среда и водите, като е заемала различни ръководни длъжности. Илияна Тодорова до момента заема поста Директор на Дирекция „Управление на водите“ в МОСВ.

Коментари: 0