Борисов задейства Националния план за защита при бедствия

Министрите ще обявят понеделник за ден на национален траур

Борисов задейства Националния план за защита при бедствия

Снимка: Economic.bg

Премиерът Бойко Борисов задейства Националния план за защита при бедствия. Подготвя се решение на Министерски съвет за обявяване на понеделник (12.12.2016) на ден за национален траур, съобщиха от правителствената пресслужба.

В село Хитрино министър-председателят ръководи работата на  Националния щаб за изпълнение на плана за действие. В щаба участват още вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, министрите на транспорта и здравеопазването Ивайло Московски и Петър Москов, както и главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

В рамките на деня започва подпомагането на пострадалите с еднократна помощ от 325 лв. и се оказва съдействие на хората останали без подслон.

 Сформира се  комисия, която да започне оглед на щетите и спешното подпомагане на пострадалите. В комисията ще работят представители на местната власт, пожарната, заедно с представители на АСП, РДНСК Шумен и РДНСК Варна.

Създадена е организация за доставяне на кръв и кръвни продукти към МБАЛ-Шумен от цялата страна. Изпратен е реанимационен екип от Варна в  Шумен, който да окаже допълнителна помощ. При необходимост има готовност и за транспортиране на пациенти с въздушен транспорт. 

Коментари: 0