Боян Томов: Без индустриалци няма да има работни места

Издателят на списание „Икономика“ награди Coca-Cola за тазгодишните ѝ инвестиции в страната, но подчерта, че правителството е ключова съставка за успеха на всяка компания

Боян Томов: Без индустриалци няма да има работни места

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков

Без бизнес, без индустриалци, няма да има работни места, няма да има брутен вътрешен продукт, няма да има развитие. Именно затова дейността на бизнеса е важна както за правителството, така и за икономиката, но най-вече за обикновените хора. Това заяви издателят на списание „Икономика“ Боян Томов, който на конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ връчи специална награда на американската компания Coca-Cola заради инвестицията ѝ в Костинброд, където има завод от много години, и във Варна от тази година.

„Ако нямаше икономика, нямаше кого да награждаваме днес. Искам да благодаря на правителството, което допринася за реализирането на инвестициите, за отварянето на нови работни места, което е неразделна част от голямата икономика. Важно е да видим какво прави правителството за икономиката. Тази година в списание „Икономика“ бяха публикувани материали за общо хиляди нови работни места и това за нас, като журналисти, е изключително важно“, заяви Томов.

Той подчерта, че бизнесът и правителството трябва да останат все така надеждни партньори, да допринасят за развитието на страната и на хората в нея. Томов отбеляза също, че тази година Coca-Cola е инвестирала както в логистичен център, така и в завод в България. "Надявам се догодина да има повече инвестиции и работни места", добави той.
Коментари: 0