Британските предприемачи-милионери под 30 г.

Съвкупното им богатство е 230 милиона паунда

Британските предприемачи-милионери под 30 г.

Снимка: Twitter

6598 ~ 3 мин. четене

В неделя ще стане известен списъкът на най-богатите 1000 британци, който Sunday Times (Сънди Таймс) публикува ежегодно.

Вестникът обявява предварително подбрани класации, включително разбивки по различни критерии.

Едно такова подреждане представя най-богатите млади предприемачи във Великобритания под 30-годишна възраст. Съвкупното им богатство е 230 милиона паунда.

"Някои от тези млади предприемачи са били пеленачета, когато класацията започва да се прави за първи път през 1989 г. Техните истории подчертават, че дипломите и научните степени не са единственият начин за успех”, пише изданието.

"Технологиите направиха по-лесно от всякога младите мъже и жени да започват свой собствен бизнес. Лаптопът, мобилността, въображението и решителността могат да бъдат всичко, от което се нуждаете, за да изградите силен бизнес – такъв, който може да привлече клиенти от целия свят", посочва като пример Сънди Таймс.

Вижте списъка на младите предприемачи-милионери под 30 г. във Великобритания:

7. Бен и Шон Саксби – 16 млн. паунда


Шон и Бен (двамата в средата на снимката)

Те са съответно на 29 и 26 г. и са собственици на строителната компания MJS Construction.

Братята Саксби имат общо богатство от 16 милиона паунда. Те работят и притежават близо една трета от MJS Construction, строителна фирма от графство Кеймбриджшър.

7. Акшай Рупарелия – 16 млн. паунда


Снимка Doorsteps

19-годишният Акшай е собственик на компанията Doorsteps, специализирана в недвижимите имоти. Рупарелия е най-младият милионер в списъка. Той изгражда агенцията си за недвижими имоти Doorsteps, базирана в Хароу, преди 18 месеца, като използва заем от 7 000 паунда от членове на семейството си. В компанията сега работят повече от 25 души и тя има около 2000 имоти в портфолиото си. Рупарелия притежава 97% от бизнеса, което оценява богатството му на 16 млн. паунда.

6. Ник Д`Алоисио – 20 млн. паунда


Снимка Facebook профил

22-годишният ДАлоисио продава приложението си за новини Summly на Yahoo за 30 милиона долара, когато е само на 17 години. В момента той чете философия и компютърни изследвания в Университета в Оксфорд и е бил инвеститор в DeepMind. Той също така набира средства за нов проект, наречен Sphere Knowledge, който помага на потребителите да намират и да разговарят с експерти по широк кръг от теми.

5. Карл Хартли – 23 млн. паунда


Снимка Twitter профил

30-годишният Хартли управлява една от най-известните в страната дилърски компании за суперавтомобили, създадена от баща му Том през 1980 г. и носеща неговото име - Tom Hartley.

4. Ейми Мейсън и Том Мейкин – 25 млн. паунда


Том Мейкин - Снимка Twitter профил

Ейми е на 29 г., а брат й Том е на 28 г. Двамата имат по 7,47% дял в търговеца на обувки Footasylum, който е създаден от баща им Дейвид Мейкин. С повече от 65 магазина, Footasylum има пазарна капитализация от 165 милиона паунда.

3. Джошуа Стивънс – 30 млн. паунда


Снимка One Retail Group

Компанията за търговия на дребно One Retail Group притежава шест потребителски марки, включително битовите уреди Pro Breeze и марката за оборудване на открито Active Era. Печалбата се е удвоила до 3,3 милиона паунда миналата година при продажби от почти 14 милиона паунда. 29-годишният Стивънс притежава изцяло базирания в Хамстед бизнес.

2. Джак Катор – 45 млн. паунда


Кадър Youtube

29-годишният Катор създава виртуална частна мрежа HideMyAss!, за да заобиколи училищните онлайн филтри, когато е само на 16 години. Десет години по-късно, през 2015 г., продава компанията за 40 милиона паунда.

1. Алекс Ловен – 55 млн. паунда


Снимка Net World Sports

30-годишният Ловен създава компанията си за търговия Net World Sports през 2009 г. след като си купил бата за крикет през eBay, след което писал на доставчика, за да разбере каква е цената на едро. Неговият бизнес реализира печалби от 5 млн. паунда при близо 20 милиона продажби през 2016-17 г. Ловен притежава 99% от компанията, която продава над 100 000 футболни топки годишно.

Коментари: 0