Chivas The Venture започва безплатни обучения за стартъпи

Те ще помогнат на желаещите да вземат участие в състезанието с награден фонд $1 млн.

Chivas The Venture започва безплатни обучения за стартъпи

Chivas The Venture започва организираната преакселераторска програма, част от ежегодния конкурс на Chivas за идеи, които имат за цел да направят света по-добър. Обученията ще се проведат в четири дни ­– 28 и 29 октомври и 4 и 5 ноември, като местата за първите два дни са почти изчерпани.

Преакселераторската програма е част от тазгодишната концепция на конкурса The Venture – www.chivaselevator.bg. Тя има за цел да помогне на всички желаещи да вземат участие в състезанието с награден фонд $1 млн. и да се подготвят по-добре за него, като усъвършенстват своя проект и начина, по който го представят и като попълнят екипа си с правилния човек, който ще им помогне да променят света.

Семинарите ще бъдат водени от лектори и ментори от екипа на ко-уъркинг пространството, намиращо се в Sofia Tech Park. Сред тях са Тодор Брешков, управляващ партньор на LAUNCHHub, Борис Христов, основател на 356Labs, Светлан Станоев, съ-основател на The Business Institute и др. 

Те са отворени за всички фирми с работещ социално ориентиран бизнес (или поне с идея за такъв) и имат за цел да развият ключови умения за един успешен предприемач - презентационни умения, създаване на социален фокус в бизнеса, разказване на истории и създаване на успешни и устойчиви стартиращи компании.

Докато първото се случва посредством семинарите в Innovation Starter Box, второто става на сайта. Там, благодарение на изградената в него платформа, амбициозни студенти, които искат да променят света, могат да си нaправят профил и да бъдат забелязани от някой от българските стартъпи, които са се посветили на същата кауза.

Ако желаете да вземете участие в преакселераторската програма, е необходимо да си направите регистрация предварително, тъй като местата са ограничени, а ако сте човек, който иска да промени света и търсите съмишленици, може да ги намерите тук.

Коментари: 0