Дискотека в София обяви, че ще работи въпреки забраната

От нощния клуб не обясняват дали ще нарушат директно забраната на здравния министър, или ще използват "вратичка" в закона

Дискотека в София обяви, че ще работи въпреки забраната

Снимка: Club Eleven Sofia/Facebook

Популярното нощно заведение в Студентски гард Club Eleven Sofia публикува статус във Facebook, с който кани днес своите клиенти от 11.00 до 06:00 ч. сутринта да се забавляват.

И това е въпреки забраната на здравния министър Костадин Ангелков, която важи от днес и с която се „преустановяват посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито“.

От заведението не успяха да дадат допълнителна информация пред Economic.bg дали това е нарушение на ограниченията.

Според експерти има няколко варианта, които могат да се използват от нощните заведения, за да работят. Единият е смяната на работното време и функционирането на заведенията като ресторанти или кафенета, които към момента не попадат в ограничителната заповед. Именно такова работно време е обявил столичният клуб.

Друга възможна "вратичка" е промяна на предмета на дейност на фирмата собственик на клуба, с която е регистриран в Агенцията по вписванията. Всичко различно от нощни питейни заведения би свършило работа.

Коментари: 0