Disney повиши офертата си за 21st Century Fox

Компанията предлага 71,3 млрд. долара

Disney повиши офертата си за 21st Century Fox
Disney повиши залозите в битката за 21st Century Fox. Компанията повиши офертата си на 71,3 милиарда долара за филмовите студиа на Fox, заедно с регионалните спортни мрежи и кабелни канали на Fox като FX и National Geographic.

Офертата е над тази на Comcast на стойност 65 млрд. долара, предложени преди седмица, предаде CNN.

Disney първоначално предложи 52,4 милиарда долара за Fox през декември.

Новото предложение на Disney е по същество същото като първото - само с по-висока оценка за активите на Fox. Но тя идва с една ключова промяна, предназначена да надцака Comcast: провизия, която позволява на акционерите на Fox да решат дали да приемат плащането си в брой или в акции.

Рупърт Мърдок, изпълнителен председател на 21st Century Fox, каза, че предложението на Disney е по-добро от това на Comcast, но акционерите ще обмислят и оферти от други компании, включително ревизирана оферта от Comcast.

Fox отложи срещата на акционерите, насрочена за 10 юли, така че те няма да изберат победител скоро. 
Fox ще трябва да плати на Disney такса от $ 1,5 милиарда, ако се откаже от тази оферта, предвиждат условията.

Акционерите на Fox ще получат 27,45% от всяка акция на Disney за всяка акция на Fox, която притежават. Disney се ангажира да даде на акционерите на Fox акции на Disney на стойност $38, стига средната цена на Disney да остане между $93.53 и $114.32. Disney преди това предлагаше акции на стойност 28 долара.

Мърдок ще запази няколко активи, включително Fox News, националните кабелни канали Fox Sports и мрежата за разпространение на Fox. Те ще бъдат преместени в нова компания.
Коментари: 0