Доналд Тръмп разкритикува търговския дисбаланс между САЩ и Япония

Тръмп е първият чуждестранен лидер, който се срещна с новия император на Япония

Доналд Тръмп разкритикува търговския дисбаланс между САЩ и Япония
956 ~ 1 мин. четене
Доналд Тръмп разкритикува "огромния дисбаланс" в търговските отношения с Япония по време на срещата си в Токио с японския премиер Шиндзо Абе, информира Франс прес.

"Сигурен съм, че ще намерим решение след известно време", добави той, имайки предвид търговските преговори между двете страни, по които не се очаква да бъде постигнато споразумение преди лятото.

Тръмп каза, че има "голямо уважение" между неговата страна и Северна Корея и че те са извървели "дълъг път", въпреки задънената улица, в която са изпаднали двустранните преговори и неотдавнашните оръжейни изпитания, направени от Пхенян.
Той говори и за кризата в отношенията между САЩ и Иран и заяви, че ако иранците искат преговори, ще ги получат. "Никой не иска да се случат лоши неща, най-малко аз", добави той.

Тръмп и Абе, които вчера играха голф, гледаха турнир по сумо и вечеряха заедно, демонстрират приятелски отношения, за да подчертаят силата на американско-японския съюз, но имат разногласия в областта на търговията и политиката по отношение на Северна Корея, отбеляза Ройтерс.

Доналд Тръмп е първият чуждестранен лидер, който се срещна с новия император на Япония.
Коментари: 0