Dubai Airshow 2017 приключва със спиращи дъха сделки и гледки

15 ноември ще остане като едни от най-вълнуващите дни в историята на авиационния бизнес

Dubai Airshow 2017 приключва със спиращи дъха сделки и гледки
Автор: Александра Сотирова

Авиационно-космическото изложение Dubai Airshow 2017 приключи с рекордни сделки. 15 ноември ще остане като едни от най-вълнуващите дни в историята на авиационния бизнес, тъй като за 24 часа бяха дадени повече от 76.5 млрд. долара за самолети.

Подбрахме най-интересните снимки от мащабното изложение.

Airbus подписа сделка за продажбата на 430 самолета A320neo, една от най-големите поръчки в търговската авиация.

В същото време Boeing сключи сделка от 27 млрд. долара с превозвача flydubai за 225 самолета от семейството 737 MAX.

Министерството на отбраната на ОАЕ обяви също сделка за закупуване на пет самолета Airbus CN295 за сумата от 250 млн. долара.

Най-запомнящите се сделки днес отново подчертаха, че Dubai Airshow 2017е мястото, където глобалната индустрия идва да прави бизнес.

Тези сделки със сигурност са спиращи дъха по своя обхват и размер.

Бързо развиващият се авиационен сектор в Дубай подкрепя повече от четвърт милион работни места и допринася с повече от 22 млрд. щатски долара за местната икономика - или 19% от общата заетост в Дубай и 28% от БВП на града.

Тези цифри ще продължат да нарастват, като се има предвид всичко, на което успяхме да се насладим през тази седмица.

Увеличаването на търсенето на въздушни пътувания ще увеличи, а с него и продажбите на самолети в световен мащаб през следващите 20 години, показва прогнозата на Airbus за глобалния пазар за 2017 г.

От неговото начало през 1986 г. до зората на новото хилядолетие се наблюдава безпрецедентна промяна в авиационната индустрия. Дубайското въздушно шоу е ръководило тази промяна, създавайки изложба от световен клас, представяща най-новите и най-велики във превозни средства във военната и търговската авиация.

Коментари: 0