eMAG планира инвестиции в България и региона за над €650 млн.

Румънският онлайн търговец е с нов изпълнителен директор

eMAG планира инвестиции в България и региона за над €650 млн.

Снимка: eMAG/Facebook

3068 ~ 2 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Румънският онлайн търговец на дребно eMAG назначи нов главен изпълнителен директор – Тюдор Манеа, под чието ръководство компанията планира да инвестира около 655 млн. евро в региона на Централна и Източна Европа през следващите три години.

Инвестициите, които ще направим през следващите три години, ще ни помогнат да предложим на нашите клиенти по-широка гама от продукти и по-добри цени, бърза доставка, но и по-лесен процес на плащане“, посочва Манеа в официалното съобщение на компанията, цитиран от Seenews.

През следващите три години компанията планира да инвестира малко над 120 млн. евро в регионална експанзия. Очаква се тя да бъде най-съществена в България, където eMAG „ще продължи да разширява физическото си присъствие след откриването на първия си шоурум в София миналата година и ще се съсредоточи върху развитието и подобряването на услугите си“. Амбициозни са и плановете за Унгария, където „целта е да се достигнат 1 млрд. евро продажби през следващите пет години“.

Малко над 91 млн. евро ще бъдат отпуснати за развитието на румънската технология, която ще бъде изнесена във всички страни, в които eMAG присъства. В тази връзка компанията планира да наеме още 100 души за технологичния си екип през тази година, който в момента наброява 700.

Румънският търговец цели да инвестира около 200 млн. евро в своите логистични операции през следващите три години. Малко над 150 млн. евро пък ще бъдат инвестирани в технологични компании чрез eMAG Ventures, докато 10 млн. евро са предназначени за обучения на служителите.

По-рано този месец Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заяви, че обмисля да предостави два заема на стойност до 36 млн. евро на eMAG за нов логистичен център.

Освен в България, Унгария и Румъния компанията оперира и в Полша.

Рокадите на върха

Манея, който преди това бе генерален мениджър на eMAG, заема мястото на Юлиян Станчу, който пък поема ролята на изпълнителен президент.

Коментари: 0