Кои са най-често използваните методи за онлайн разплащания?

Кои са най-често използваните методи за онлайн разплащания?

Снимка: Pixabay

Автор: Economic.bg
  • Съдържание от KEMIKA LTD

Благодарение на технологичните иновации, всеки човек стигна до заключението, че по-модерните начини за разплащане са необходимост, отколкото само удобство. Свободата да се разплатим бързо, лесно и безопасно, даде редица предимства на абсолютно всеки клиент и днес ще забележим, че все по-рядко потребителите носят средства в себе си. Някои индустрии предпочитат този метод и по още една причина, ако липсва реален обект, където да се извърши заплащането, както ще забележим в някои по-големи вериги магазини в уеб пространството. Най-важното е, че с годините точно тази технология ни позволи да използваме електронен портфейл, да разполагаме с електронно банкиране, а в случай на проблеми, винаги можем да открием достатъчно интелигентен и подготвен персонал, който да ни помогне за по-качествената работа.

А какво можем да разплатим? Абсолютно всичко. Подозираме, че докато четете тези редове, си спомняте и каква е била вашата последна поръчка, може да закупите вечерята, да поръчвате техника, да заплащате битови сметки и разбира се още много други. Ще открием, че много компании се специализираха в предоставянето на така наречен електронен портфейл, който автоматично прави някои функции и гарантира допълнителна сигурност на своите клиенти, особено с повишеното внимание на най-различните "доброжелатели" в мрежата. Кои обаче са най-популярните методи за разплащане? На този въпрос ще се опитаме да отговорим в следващите редове:

1. Кредитни карти

Употребата им, както и добрите условия, които някои представители предоставят на своите клиенти, превърна този метод за плащане в сигурна и надеждна опция. Едва ли е необходимо да обясняваме предимствата и недостатъците на този метод, но като цяло една от най-положителните страни е, че тази карта позволява на повече потребители да разполагат с финансов ресурс, много по-висок от доходите им, като в някои моменти се оказват перфектен партньор и също така спестяват време.

2. Дебитни карти

Може би един от най-добрите и популярни методи за разплащане. Всеки потребител със смарт устройство отдавна е разбрал, че може да се разпорежда със сметката си по електронен път, като в рамките на няколко клика спокойно може да изпрати средства, да закупува валута и да извършва стандартни банкови операции, без да му се налага да посещава клон на банката. Притежателите на малко по-модерни устройства дори могат да превърнат телефона си в безконтактна дебитна карта. А това е още едно предимство. Благодарение на по-добрата интеграция, не се налага дори да попълваме полетата, след като процесът е автоматичен, единственото необходимо условие е да посочим сумата. Макар и пластиката да остава още една възможност, електронното банкиране и опериране по сметката се налага все по-често, особено след като можем да вземем мобилното си устройство навсякъде с нас.

3. Електронен портфейл

Популярността на тази услуга вече не може да бъде подмината. Създаването на електронен портфейл става в зависимост от скоростта, с която може да попълвате данните, а позитивите могат да се забележат веднага. Получаваме впечатляваща скорост на разплащане, както и сигурност. Спокойно можем да обвържем личната си сметка и да правим транзакции без ограничения, като в замяна получаваме допълнителна сигурност, контрол и блокиране на преводи, ако смятаме, че другата страна не изглежда толкова благонадеждна, колкото ни се иска. Електронните портфейли получиха започнаха да се налагат и в онлайн хазартната индустрия. А самите оператори приемат правенето на депозити с това средство. Ще забележим, че Efirbet споделя своя отзив за Bwin и посочва, че именно тук разнообразието от методи се смята за сериозно предимство.

4. Криптовалути

Макар и не чак толкова популярни на този етап, трябва да забележим, че всяка индустрия се стреми да ги интегрира в своето портфолио. Не е трудно да забележим, че гиганти като Microsoft и Amazon вече приемат тази валута, а освен тях има и още много други фирми, които с удоволствие ще приемат подобна валута. И не защото цената им се повишава значително, а защото имат едно качество, с което печелят пред всяка една друга институция за преводи - балистично бързи са. Можем да превеждаме суми, без значение от размера им, като в рамките на секунди, получателят ги получава. Друга положителна черта е, че са анонимни и имате нужда само от ключ за достъп, за да се разпореждате, както пожелаете. Някои експерти смятат, че това е най-безопасния метод за превеждане на средства и трудно бихме открили причина да заявим обратното. Единственият недостатък е, че все още не са толкова разпространени, но с времето ще започнем да ги забелязваме все по-често.

Хазартните игри могат да са пристрастяващи. Играйте отговорно!

Коментари: 0