Експерт: Студентските бригади ще останат и след победата на Тръмп

Българите са едни от най-предпочитаните работници в САЩ, са потвърдили работодатели

Експерт: Студентските бригади ще останат и след победата на Тръмп
3902 ~ 1 мин. четене
Студентските бригади, чрез които много български студенти изкарват пари в САЩ, няма да отпаднат след влизането на Доналд Тръмп в Белия дом. Това е мнението на образователния консултант Светлан Данев, изразено в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. По време на цялата президентска кампания различни американски политици спекулираха, че студентските програми ще бъдат прекратени или променени.

"Въпреки че Доналд Тръмп декларираше, че ще се разправи с всички емигранти и нелегално пребиваващи, това по никакъв начин не касае легално пребиваващите студенти, защото това не е работна програма, а програма за културен обмен“, смята Данев.

По неговите думи българите са едни от най-предпочитаните работници в САЩ, а това е било потвърдено от работодателите по време на  срещата на спонсориращите американски организации през октомври.

"Мен малко ме изненадва позицията на Тръмп, защото не много отдавна - преди 6-7 години, той самият наемаше български студенти по тези програми. Имали сме имали студенти, които са работили в негови курорти в Атлантик сити", добавя  Светлан Данев.
Подкрепи Economic.bg