Евгени Крусев: 30 хил. души са използвали „зеления билет“ в София

Той отбеляза, че в борбата със замърсения въздух се включват и транспортните средства на общината

Евгени Крусев: 30 хил. души са използвали „зеления билет“ в София
792 ~ 1 мин. четене

30 хил. души са се възползвали от новия „зелен билет“ за столичния градски транспорт, като половината от тях са нови пътници. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът на София Евгени Крусев. Той добави, че купилите зелен билет са използвали основно метрото.

Когато зелените билети свършвали, през деня редовно били зареждани нови, коментира Крусев относно констатираната от граждани липса на новите билети. „Имахме задачата да снабдим над 500 превозни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно през деня“, обясни зам.-кметът.

Крусев отбеляза, че в борбата със замърсения въздух се включват и транспортните средства на общината. Той добави, че всички нови превозни средства на градския транспорт са или на природен газ, или на електричество.

„Не купуваме дизелови автобуси, обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. 160 нови превозни средства предстои да се закупят. Засега има около 200 дизелови автобуси в отдалечени линии, предстои да бъдат и премахнати, но не се знае какъв е срокът“, заяви Крусев. Той добави, че предстоящ реконструкции на паркове и озеленяване в кварталите „Младост“ и „Западен парк“.

Подкрепи Economic.bg