Ford започва производство на електрически Mustang в Китай

Западните марки все по-агресивно започнаха да нахлуват на най-големия автопазар

Ford започва производство на електрически Mustang в Китай

Снимка: Ford

1220 ~ 1 мин. четене

За първи път Ford ще започне да произвежда своите емблематични автомобили Mustang в Китай. Американският производител уточни, че по-късно тази година там ще започне да прави електрическия модел Mach-E, съобщава BBC.

По-рано този месец Tesla започна да продава своите Model Y, които са произведени във фабриката на компанията в Китай. В последно време прави впечатление, че западните марки все по-агресивно започнаха да нахлуват на този пазар, който е най-големият в света, а се очаква и нарастване на продажбите на електромобили.

Друг гигант, който обяви плановете си за производство и доставки на електричеки коли от две новопостроени фабрики в Китай, е Volkswagen.

В четвъртък германският Daimler публикува силни резултати за 2020 г. на фона на започналото възстановяване на световния автомобилен пазар, начело с Китай. Директорът на компанията дори определи възраждането в Китай като „твърде добро, за да е истина“.

Ford също се надява да се възползва от икономическото възстановяване на Китай и усилията на правителството за стимулиране на повече електрически автомобили, които да станат по-честа гледка по пътищата.

Новият Mustang с електрическо задвижване е спортно превозно средство (SUV) и е шанс за компанията да сложи край на дългите години ниски продажби в страната. До момента спортните автомобили на Mustang се продаваха само като скъп внос.

Ford пусна първите си произведени в Китай превозни средства Lincoln през март миналата година, но марката остава незначителен играч на този пазар в сравнение с водещите си конкуренти.

През 2019 г. стартира „Ford China 2.0“, стратегия, която обещава повече продукти, съобразени с местните вкусове.

Подкрепи Economic.bg