Френският посланик: Думите на Макрон са интерпретирани погрешно

В последно време България не е получавала сигнали от френска страна за сериозни нарушения, заяви зам.-министър Дойков

Френският посланик: Думите на Макрон са интерпретирани погрешно

Снимка: Economic.bg

Думите на френския президент Еманюел Макрон за незаконните канали от България са били извадени от контекста и са били интерпретирани погрешно. Това заяви френският посланик у нас Флоранс Робин, която бе привикана на среща във външно министерство днес. 

Тя разговаря със зам.-министъра на външните работи Петко Дойков във връзка с интервю на Еманюел Макрон, в което той заявява, че предпочита "хора, които идват от Гвинея и Кот д'Ивоар законно, които са тук и си вършат работата, отколкото български или украински незаконни канали". 

Зам.-министър Дойков е подчертал, че изказването на френския президент е предизвикало възмущение в българското общество, включително и сред сънародниците ни във Франция. По думите му отношенията между България и Франция са на приятели, партньори и съюзници и българската общност е интегрирана много добре там, а в последно време София не е получавала сигнали от френска страна за сериозни нарушения. 

"Думите на президента в никакъв случай не се отнасят до българското правителство, българските граждани или българските работници, които са добре приети и са доказали своя професионализъм", обясни посланик Робин. 

Тя изрази надежда, че отношенията между двете държави ще продължат да се задълбочават. "Между нашите две страни съществува отлично сътрудничество – в сферите на образованието, културата, икономиката. Франция ще бъде заедно с България и ще продължи да подкрепя нейните усилия в рамките на Европейския съюз“, каза още посланик Робин.
Коментари: 0