Гърците искат да останат в Европа

Правителството трябва да избяга от управлението, смятат гръцките пенсионери

Гърците искат да останат в Европа

Снимка: Стоян Йотов

3722 ~ 1 мин. четене

"Икономиката не издържа да плаща повече пропуските на управляващите и харчовете на държавните институции. Средствата от частния сектор отиват за заплати и други бонуси в държавния сектор и това е за сметка на частните предприемачи", коментира гръцкият хотелиер Христос Константинидис, цитиран от Kmeta.bg.

По думите му страната е в много труден период. "Намаля туристопотокът. Нестабилността води до такива тежки последици", заяви хотелиерът.

Той обясни, че хората в Гърция са ограничили пилеенето на средства с лека ръка, за да имат спокойствие в по-тежки дни като тези сега. 
 
"Повечето гърци дори се готвят за най-лошото - страната ни да фалира. Но аз съм оптимист, че още до края на този месец Гърция ще види хубави дни", допълни Константинидис.

"Срамуваме се, че Гърция стигна до фалит", разказват гръцки пенсионери, пребиваващи в Сандански.
 

"Знаем повече дори от сънародниците ни. Страната ни няма да фалира, Европа няма да го допусне. Нека не вярват повече на Ципрас, да знаят, че трябва да плащат сметката. Бизнесмените трябва да са наясно, че не бива да крият данъци, а управляващите - да не харчат, за да си осигуряват избиратели. Ще си понесем последствията", категорични са пенсионерите.

Според тях още в понеделник Гърция трябва да се разбере с Европа. "Планът на Ципрас да бягаме от ЕС не бива да се подкрепя. Правителството трябва да избяга от управлението, за да не го изгоним ние", заявиха те.

"Ако Европа ни иска, нека ни даде срокове и шанс да се справим, а не да ни слага въжето на шията", казва Христос Мавридопулос, собственик на хотел "Ел Греко" край Мелник.

Подкрепи Economic.bg