HTC залага на нов шеф

Промяната има за цел повишаване на продажбите

HTC залага на нов шеф
3659 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Тайванският производител на мобилни телефони HTC от днес има нов шеф. Председателят на борда на директорите Шер Уанг поема поста на изпълнителен директор на компанията, съобщава Bloomberg.

От управлението на дружеството предприемат тази рокада след като досегашният ръководител на HTC Питър Чоу не успя да промени неблагоприятната тенденция на спадащи продажби от последните 3 г. Той обаче няма да остане без работа – Чоу ще оглави отдела на компанията за развитие на продукти.

Новият изпълнителен директор демонстрира мотивация и самочувствие още в първото си интервю. „Познавам компанията, познавам хората и имам необходимата визия“, заяви 56-годишната Уанг. „Мисля, че съм най-добрият кандидат. Сама го предложих.“ Тя е сред основателите на HTC и има дългогодишен опит в компанията.

Въпреки рокадата, прогнозите никак не са обнадеждаващи. „Питър не се справи добре, но дори и със завръщането на Шер ще бъде трудно за HTC да промени негативната тенденция“, каза Джеф Пю, финансов анализатор на продажбите в Yuanta Financial Holding Co. „Нейното назначаване може да се тълкува като неуспех да се привлече нов лидер отвън.“

Чоу, който изпълнява ролята и на президент на компанията, ще поеме ръководството на отдела за развитие на нови продукти, съобщиха от фирмата. Той е част от HTC още от основаването й, а от 2004 г. заема президентския пост. Смяната му идва след като по време на неговия мандат най-малко 7 висши ръководители напуснаха компанията, в т.ч. и 4 различни главни маркетинг мениджъри.

По-рано през годината от HTC показаха най-новото си оръжие – моделът HTC One M9, който се очаква да вдигне продажбите на фирмата.

Коментари: 0