Impossible Foods планира да пусне безмесни пилешки хапки

Новите продукти – и техният потенциален глобален обхват – могат да направят компанията по-привлекателна за инвеститорите

Impossible Foods планира да пусне безмесни пилешки хапки

Снимка: Pixabay

428 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Impossible Foods планира да добави още един заместител на месото към своето портфолио – пилешки хапки на растителна основа. Компанията ще представи новия продукт на американските оператори на търговско изложение следващата седмица, съобщава CNBC.

През последното десетилетие пилешкото изпревари говеждото месо като най-честия избор за американците, което го прави мишена за компаниите, които се стремят да заменят или намалят консумацията на животинско месо.

За да имитира вкуса и структурата на пилешкото, рецептата на Impossible Foods включва соев протеин и слънчогледово олио, съобщи Bloomberg. Това обаче не включва използването на хем, който се произвежда от генетично модифицирани дрожди. Компанията е използвала веществото в двете си алтернативи за говеждо и свинско месо, но Китай и Европейският съюз са забранили продуктите поради тази употреба, причинявайки голяма пречка за глобалната експанзия на Impossible.

Новите хапки – и техният потенциален глобален обхват – могат да направят Impossible по-привлекателен за инвеститорите. Reuters съобщи през април, че компанията се готви да излезе на борсата през следващите 12 месеца чрез първоначално публично предлагане или сливане с компания за придобиване със специално предназначение (SPAC). Съобщава се, че Impossible търси оценка от поне 10 милиарда долара – няколко милиарда долара по-висока от текущата пазарна капитализация на Beyond Meat. Към днешна дата Impossible е събрала 1.5 млрд. долара от частни инвеститори.

Подкрепи Economic.bg