Избраха 10-те най-изявени млади личности на България за 2018 г.

Те бяха отличени от Junior Chamber International – Bulgaria

Избраха 10-те най-изявени млади личности на България за 2018 г.

България вече има своите 10 най-изявени млади личности на 2018 г. Четвъртите поред годишни награди на Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria) бяха връчени на церемония снощи на Римския стадион в Пловдив.

Ето и кои са победителите:

В категория Политически, правни и/или държавни въпроси - Вяра Савова, създател на Sofia Legal Hackers и член на управителния съвет на Лечение без граници. Наградата беше връчена от президента Росен Плевнелиев.

В категория Бизнес, икономика и/или предприемачество - Момчил Кюркчиев, съ-основател и изпълнителен директор на Leanplum. Наградата беше връчена от Георги Стоев, икономист и съ-основател на Industry Watch и TrakiaTech.

В категория Личностно развитие и/или постижение - Михаил Стефанов, създател на платформата „Мини машини“. Наградата беше връчена от Мая Донева, съ-основател на The Social Teahouse във Варна и управител на Карин дом.

В категория Иновации в медицината – Станимир Сираков, лекар в отделение по Образна диагностика към УМБАЛ Св. Иван Рилски – София и иноватор за територията на България. Той въвежда редица съвременни техники и устройства в полето на ендоваскуларната терапия. Наградата беше връчена от Елица Георгиева, основател на Фондация „Иван Рилски“.

В категория Академично лидерство и/или постижение- Тодорка Александрова, български учен с над 50 научни труда, развиващ дейност не само в България, но и в престижния японски университет ВАСЕДА. Наградата беше връчена от Проф. Николай Денков.

В категория Културно постижение – Веселина Сариева, фондация Отворени изкуства, галерия “Сариеви“ и artnewscafe, но най-позната като инициатор на фестивала „Нощ на музеите и галериите“. Наградата беше връчена от Галинка Павлова, зам. председател на Българския лекарски съюз.

В категория Принос към децата, световния мир и/или човешките права - Николета Попкостадинова, основател на Loveguidе - платформа, която осигурява достъпно и ефективно сексуално и здравно образование на тийнейджъри. Наградата беше връчена от Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор на „Български фонд за жените“.

В категория Морално лидерство и/или опазване на околната среда – Калин Христов, основател на „Зеленият отбор на България“. Наградата беше връчена от Георги Генчев, съ-основател на „=Информационния портал за неправителствените организации в България.

В категория Наука и/или технологично развитие – Емилиян Енев, предприемач в областта на мобилните технологии и CEO на компанията ReCheck. Наградата беше връчена от Йовко Ламбрев, IT-предприемач и съ-основател на технологичния хъб TrakiaTech.

В категория Хуманитарно и доброволческо лидерство и/или постижение - Мишел Стойкова, председател на СНЦ “Операция Плюшено мече”. Наградата беше връчена от Бойко Благоев, ръководител отдел Комуникации на Европейската комисия в България и представител на г-н Огнян Златев.

Коментари: 0