Какво искат пътниците в самолетите в ерата на Covid-19

Оказва се че и там пластмасовите прегради са предпочитана защита

Какво искат пътниците в самолетите в ерата на Covid-19

Снимка: БТА

Защитни маски и ръкавици, дезинфекция и спазване на дистанция между хората. Неща, които преди пандемията от коронавиуса не сме си и помисляли, че може да станат част от ежедневието ни. Covid-19 обаче промени тези представи и предпазните средства и плексигласовите прегради на обществените места се превърнаха в нещо нормално.

Оказва се обаче, че и в самолетите те са предпочитана от пътниците защита. Проучване сред индустрията, представено на онлайн събитието MRO Asia-Pacific, показва, че, за да се увеличи процентът на пътниците, които отново се качват на борд, трябва да бъдат изградени такъв вид прегради.

„Не всички се доверяват на гаранцията, която дават авиокомпаниите за пречистване на въздуха особено когато дойде време за хранене и хората свалят маските си“, казва Тан Хеан Сенг, старши изпълнителен директор на Singapore Technologies Engineering, който взе участие в конференцията, предава Reuters.

„За да бъде поставена подобна пластмасова преграда обаче, тя трябва да отговаря на определени изисквания, които да не пречат на почистването и на евентуалното евакуиране на самолета“, уточнява Лайс Порт Антунес, мениджър за бизнес развитие в азиатско-тихоокеанския отдел на производителя на самолети.

Друга тенденция, свързана с пандемията, която промени авиоиндустрията, е намаляване на местата в икономичната класа, монтиране на безконтактни тоалетни и преустройства на пътническите самолети в товарни такива, тъй като няма голям интерес към тях.

В бизнес класата авиокомпаниите предпочитат поставянето на седалки, които се пускат до напълно легнало положение, които са до голяма степен изолирани и по една на редица, заради нуждата от по-голямо пространство. „Интересът към седалките тип „шушулка“ започва да се увеличава и това ще се превърне в тенденция“, прогнозира вицепрезидентът на Boeing.

Коментари: 0