За Каракачанов арестът на Нено Димов е „показно убийство“

Вицепремиерът определи задържането на екоминистъра за 24 часа като „показно убийство”

За Каракачанов арестът на Нено Димов е „показно убийство“

Снимка: Economic.bg/Архив

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Красимир Каракачанов са провели разговор относно оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Това е казал Каракачанов, определяйки задържането на Димов  в ареста като „показно убийство”, пише БТА.

В отговор на журналистически въпрос ще има ли оставка, Каракачанов заяви само: „След това показно убийство!”.

По неофициална информация до края на деня Нено Димов ще депозира оставката си чрез своя адвокат. Отново до края на деня трябва да стане ясно дали прокуратурата ще му повдигне обвинение.

Вчера екоминистърът беше задържан за 24 часа след акция на МВР и Прокуратурата в Перник и в София. След консултативния съвет при президента Борисов заяви, че темата с оставката ще бъде обсъдена с коалиционните партньори. Димов бе един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност” и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник.

При обиска си в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) разследващите търсиха и доказателства по аферата с незаконния италиански боклук в България. По информация на БНР, освен Нено Димов, вчера в Националното следствие за по няколко часа са били и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК-Перник Иван Витанов, но те не са задържани.
Коментари: 0