Ким Чен Ун е екзекутирал свои служители след неуспешните преговори със САЩ

Няколко души, сред които и преводачът на Ким по време на срещата с Тръмп, са изпратени в поправителен лагер

Ким Чен Ун е екзекутирал свои служители след неуспешните преговори със САЩ

Снимка: БТА

16729 ~ 1 мин. четене
Специалният представител на Държавния съвет на Северна Корея за политиката със САЩ Ким Хьок Чхол е бил екзекутиран през март след неуспешната среща между Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен Ун. Новината бе съобщена от южнокорейския вестник The Chosun Ilbo, който цитира свои източници в Северна Корея.

Според изданието четирима представители на външното министерство на КНДР, които са участвали в преговорите, също са били екзекутирани, след като са обвинени в шпионаж за Съединените щати.

Друг високопоставен представител- Ким Йон Чол, който бе партньор на американския държавен секретар Майк Помпейо в подготвителния период на срещата между двамата лидери в Ханой, е бил осъден на принудителен труд в поправителен лагер в провинцията. 

Преводачът на Ким Чен Ун по време на срещата Шин Хе-йон също е изпратен в затворнически лагер заради критична грешка в превода, която подкопала властта на лидера. 

Срещата на върха на КНДР и САЩ се проведе във виетнамската столица Ханой в периода 27-28 февруари. След няколко срещи по между им двамата лидери не успяха да постигнат споразумение и не подписаха съвместен документ. 
Коментари: 0