Китай инвестира 20 млн. евро в логистичен хъб в Бургас

Търговията в морския град се разширява

Китай инвестира 20 млн. евро в логистичен хъб в Бургас

Логистичен хъб за 20 млн. евро ще бъде разкрит в Бургас. Това става възможно след подписан в китайския град Ханджоу тристранен меморандум между Асоциацията за насърчаване на селскостопанското сътрудничество, Пристанище Бургас и Индустриалния парк за електронна интернет търговия, съобщиха от Пристанището в Бургас.

Споразумението е валидно за срок от пет години. На първо време ще бъде изграден павилион от 200 квадратни метра, като в него ще се излагат китайските стоки и стоки на страните от Централна и Източна Европа. Търговията ще е през Бургас.

Предимствата за потребителите ще бъдат бързи доставки и след продажбен сервиз: бързо получаване на поръчаните стоки, по-добро обслужване при необходимост от замяна/ подмяна на продукт, навременно обработване на клиентски запитвания.

За доставчиците, преимуществата ще се изразяват основно в удовлетвореността на клиентите и генериране на по-големи печалби: местни доставки с по-къс период за доставка, по-добро след продажбено обслужване за по-голяма удовлетвореност на клиентите, както и увеличаване на портфолиото от продукти за продажба.

Коментари: 0