Когато изкуството срещне виното (снимки)

DaliVino дава храна за ума и душата на чаша хубаво вино

Когато изкуството срещне виното (снимки)

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Автор: Вероника Тонева
Неделният следобед е перфектното време за релакс, чаша вино и добра компания. Заведенията и баровете в столицата толкова са я пренаситили, че хората вече търсят всякакви начини за разнообразяване и приятно преживяване. Различна емоция предлагат от Dali Vino – да нарисуваш нещо красиво, без да имаш какъвто и да е опит и талант в боравенето с четки и бои, и да се наслаждаваш на създаденото от теб с чаша вино.


Екипът на Economic.bg се потопи в тричасовото неделно приключение на сетивата, а резултатът накрая беше повече от изненадващ.


„Доста хора са скептични към идеята и се впускат в рисуването с недоверие като не мислят, че могат да нарисуват нещо по-различно от къща или слънце“, споделя собственичката Карина Ангелова. Но с помощта и насоките на художник всеки успява да изрази себе си и да създаде нещо красиво.

Карина Ангелова

„Много хора използват мястото като арт-терапия, с която успяват да се отпуснат и успокоят от натовареното ежедневие“, разказва Карина. Бар-галерията отваря врати преди 3 седмици и вече запълва капацитета си. Събития има всяка вечер без понеделник, а картините са най-различни – от импресионизъм до реализъм.


Професионалните художници обясняват всяка стъпка в създаването на картината и минават през всеки, който има нужда от малко помощ. А за да е вдъхновението пълно, всеки от посетителите може да се наслади на чаша вино.


„Всъщност ние не сме открили топлата вода и подобни неща се практикуват в Америка от много години“, обясни Карина. За щастие тази дейност намира развитие не само в столицата, а желание да станат част от семейството на Dali Vino имат от Пловдив и дори от Солун. За всички притеснени от това дали ще се справят, Карина посъветва, че все пак най-важното е да се забавляваме!


Резултатите преди и след, вижте в нашата галерия:


Снимки: Economic.bg/Краси Свраков
Коментари: 0