Компания за канабис е новият фаворит на Reddit

Вниманието на дребните търговци поведе акциите ѝ със 130% нагоре

Компания за канабис е новият фаворит на Reddit

Снимка: Unsplash

2462 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Компанията за канабис Tilray, която наскоро се сля с конкурентната Aphria, се радва на поскъпване на акциите си благодарение на растящия интерес от страна на потребителите на платформата Reddit. Същите по-рано предизвикаха фурора с изглеждащата обречена на фалит GameStop. 

Интересът към Tilray идва на фона на постепенното легализиране на марихуаната в различни щати в Америка. Акциите на компанията са скочили с повече от 130% тази година, пише CNN. Това е много повече от постиженията на конкурентите Canopy Growth и Cronos, които имат подкрепата на гигантите за потребителски продукти Constellation Brands и Altria. 

Продавачите на къси позиции се насочиха към Tilray с идеята по-късно да изкупят акциите на по-ниска цена, а потребителите на Reddit отвърнаха по своя начин – като също се включиха в търговията. Идеята е, че ако запасите внезапно започнат да се увеличават, продавачите на къси позиции нямат друг избор, освен да започнат да изкупуват обратно. В противен случай се изправят пред опасността от твърде големи загуби.

Именно така се стигна до поскъпването на AMC и GameStop по-рано тази година, след като около тях се завихри неочаквана търговия.

Подкрепи Economic.bg