Корейска компания има интерес да произвежда маски в България

За инвестицията се съобщава на фона на последните новини за очаквано широко разпространение на индийския щам на COVID-19

Корейска компания има интерес да произвежда маски в България

Снимка: Красимир Свраков

544 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Корейска компания е изявила желание да започне производство на предпазни маски в България по свой дизайн, съобщават от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Представители на няколко корейски компании са посетили палатата в края на миналата седмица, провеждайки разговори за различни инвестиции в страната.

Към момента не се съобщава коя е компанията, изявила желание да инвестира България, както и кога се очаква старта на проекта.

На фона на последните новини за очаквано широко разпространение на индийския щам на COVID-19, една от корейските компании има желание да започне производство на предпазни маски в България по свой дизайн”, се казва в съобщение публикувано от БТПП.

От БТПП обаче посочват, че по време на престоя си корейската делегация ще се срещне с компании от медицинския сектор, фармацевтичната индустрия, млечната промишленост, отбранителната и козметичната промишленост.

Подкрепи Economic.bg