Коя е най-достъпната арабска страна по отношение на изисквания за виза

Докладът е на Световната организация по туризъм (UNWTO)

Коя е най-достъпната арабска страна по отношение на изисквания за виза

Снимка: Unwto

1336 ~ 1 мин. четене

Световната организация по туризъм (UNWTO) подреди най-достъпните държави в света по отношение на изискванията за визи.

Най-отворена за посетители сред арабските държави е Катар. Тази държава в североизточната част на Арабския полуостров без виза може да бъде посетена от граждани на 88 държави.

Експертите на Световната организация по туризъм (UNWTO) поставиха Катар на осмо място в класацията на най-отворените страни по света. И това е най-добрият резултат сред всички арабски държави.

Подобни постижения, съгласно доклада на UNWTO, станаха възможни поради мерките, предприети от правителството на Катар. Сред тях - отмяната на визите през 2017 за туристи от 88 страни.

В допълнение, арабската държава е въвела електронно разрешение за влизане в страната за туристи от всички националности, които имат разрешение за пребиваване или валидна виза във Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и страните от Шенгенското пространство.

Катар е поела големи усилия за бързо развитие на туристическите услуги в страната. Катарските власти са обещали да се опрости процеса на подготовка за пътуването за туристи от цял ​​свят, както и да продължат процеса на опростяване на формалностите в страната и развитието на електронното подаване на заявления за система за издаване на виза.

Подкрепи Economic.bg