Крусев: Засега не мисля да подавам оставка

„За мен фирмите нямат никакво значение”, заяви пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София

Крусев: Засега не мисля да подавам оставка

Снимка: Economic.bg/ Архив

Зам.-кметът по транспорта на София заяви пред журналисти, че засега не мисли да подава оставка. Изказването му, което той направи при проверка на ремонта на бул. „Костантин Величков”, дойде след призива от страна на неправителствената организация „Спаси София” Крусев да освободи поста.

Във връзка с разследването на организацията, че при ремонта на ул. „Граф Игнатиев” под трамвайните релси е поставена по-некачествена от предвиденото виброизолационна подложка, той каза, че за него е странно една гражданска организация да лобира за определени фирми.

„За мен фирмите нямат никакво значение. Важното е обектът да се завърши в срок и с необходимото качество. Нито едно решение не е взето еднолично от мен, именно затова се свика експертният съвет, там 29 човека да имат еднакво мнение по един въпрос е много трудно постижимо, освен ако те не са убедени в това”, заяви Крусев.

Той добави, че вече е воден разговор с фирмата доставчик на виброизолационната подложка и че неин представител пътува към България. Той ще внесе допълнителна яснота и ще обори неверните според компанията твърдения, които бяха изнесени в публичното пространство.

Крусев коментира, че има право материали да се заменят вследствие на възникнали обстоятелства по време на строителството. „Тези материали, които се заменят, се одобряват от строителния надзор, който прави т.нар. „анализ на цената“ тоест няма да бъде платена нито една стотинка повече за даден материал, ако той бъде заменен по време на строителството”, обясни зам.-кметът.

„Промяната не е в материала, а в проекта, тъй като първоначалният  проектант на релсовия път в участъка беше допуснал фрапантни неточности и грешки. Само за пример мога да ви кажа, че според първоначалния проект на ул. „Граф Игнатиев“ в кривата на ул. „Алабин“ и ул. „Граф Игнатиев“, където трамваите завиват, те щяха да се удрят челно и това го подписва човек с пълна проектантска правоспособност“, заяви Крусев и добави, че е имало забележки и по отводняването.
Коментари: 0