LG показа първия в света 88-инчов 8K OLED дисплей

Той е най-големият, правен до момента, и с най-висока резолюция

LG показа първия в света 88-инчов 8K OLED дисплей

Снимка: LG

След като наложи 4K и HDR за масова употреба, сега амбициите на LG Display отвеждат OLED технология до 8K. 

На предстоящото изложение за потребителска електроника CES, корейският производител ще позволи на посетителите да видят новия й 88-инчов 8K OLED дисплей, който е и най-големият, и с най-високата резолюция OLED панел до момента-.

Но повее относно спецификациите засега от компанията не споделят, пише Engadget.

Досега най-големият размер на OLED екран бе 77 инча, и "само" в 4K. В момента такива екрани предлагат на потребителите компаниите LG Electronics, Sony и Panasonic, като панелите са направени от LG Display.

Основният конкурент на корейската компания - Samsung Display, отдавна премести фокуса си от OLED телевизори към QLED телевизори. Така LG Display сега е единственият голям производител на OLED дисплеи в света.

Но поради потенциална конкуренция от други страни като Япония, LG Display прави огромни инвестиции, за да гарантира, че продължава да е лидер и да увеличава производствения капацитет на OLED.

Част от тези амбиции включват и изграждането на ново предприятие за OLED - първото извън Корея. То ще се намира в китайския град Гуанджоу, като неотдавна планът беше одобрено от южнокорейското правителство.
Коментари: 0