200 млн. лв. „на светло“ след данъчните проверки по морето

Масовите проверки в заведенията продължават

200 млн. лв. „на светло“ след данъчните проверки по морето

Данъчни инспектори извършиха масови проверки през изминалата нощ в Слънчев бряг.  С 200 милиона лева се е повишил оборотът след началото на съвместните акции на Националната агенция по приходите, полицията и Агенция "Митници" по цялото Черноморие. Над 20 екипа от данъчни инспектори участват в проверките.

Проверяващите установиха сериозни нарушения още в първия атракцион, предаде Kmeta.bg. Ще бъдат издадени актове и наказателни постановления. 

"В случая сме констатирали неиздаване на касова бележка от контрол на покупка на органи на НАП и съответно след преброяване на касата се е установило разлика в касовата наличност, което потвърждава неиздаването в голям размер", каза главният инспектор по приходите в НАП-София Емил Дойчинов.

Основната цел на проверките е промяна в поведението на търговците, поясни говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.

"До края на сезона НАП съвместно с МВР ще направи още минимум 30 000 проверки по цялото Черноморие, включително в Слънчев бряг. Тази година подходът ни е съвсем различен спрямо обичайния и в общи линии целта не е да се установят възможно най-голям брой нарушения. Задачата не наказание, а спазване на правилата и това е наш основен приоритет", каза Бъчваров.

Над 2 000 са проверките, извършени по южното Черноморие до момента, уточниха от приходната агенция.

Коментари: 0