Апелативният спец съд остави за постоянно Нено Димов в ареста

С това решение се потвърждава решението на Специализирания наказателен съд

Апелативният спец съд остави за постоянно Нено Димов в ареста

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов остава за постоянно в ареста без право на обжалване, съобщава "Фокус". Това реши Апелативният специализиран наказателен съд след над два часа обсъждане. 

Решението е взето предвид показанията на свидетели по случая. Според настоящия състав на съда последвалите влияния от престъплението, за което е обвинен Димов, са негативни и налагащи много тежки водни режими за гражданите на Перник. Предстои да започне хода на делото.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане в ареста за постоянно. Решението обаче не бе окончателно и можеше да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Нено Димов беше задържан на 9 януари, а на следващия ден прокуратурата внесе официално обвинение за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. От ареста той подаде оставка като министър, а издигналата го политическа сила - ВМРО, определи действията на прокуратурата като "политическо убийство".

Ако бъде признат за виновен по обвинението за умишлена безстопанственост, бившият екоминистър може да бъде осъден на затвор между 2 и 8 години затвор.

Коментари: 0