Нови ремонти затварят част от \"Раковски\" и \"В. Левски\" в столицата

За кратко ще бъде затворено за движение и кръстовището на Ректората, променят се и маршрутите на автобуси и тролеи

Нови ремонти затварят част от \

Снимка: Economic.bg

Нови ремонти ще наложат промени в движението по централни столични булеварди и улици, съобщиха от Столична община.

Във връзка  ремонта на бул. „Васил Левски“ от бул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“ се въвеждат промени в организацията на движение.

От 00.00 часа на 31.07.2018 г. до 24.00 часа на 03.08.2018 г.  се забранява  влизането на пътни превозни средства  по източната половина от пътното платно на бул. „Васил Левски”, между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „ген. Гурко“ и между ул. „ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда в същия участък.

За съответните дати се закриват и местата за почасово платено паркиране.

От 00.00 часа на 31.07.2018 г. до 24.00 часа на 03.08.2018 г. превозните средства от системата на градския транспорт, преминаващи през участъка ще се движат по променени маршрути.

Автобусите по  линия № 9 – в посока ул. "Ген. Гурко" ще се движат по скъсен маршрут до  бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. «Шипка» и по маршрута си до Автобаза Искър;

Автобусните от  линия № 84 - в посока ул. Ген. Гурко ще се движат по скъсен маршрут  от пл. Орлов мост до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 2 – от моста на Стадион "Васил Левски" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си;

Автобусите от линия № 94 – в посока СУ "Св. Климент Охридски" ще се движат по следния маршрут:  от бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. Орлов мост, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Черни връх" и по маршрута си до Студентски град;

Автобусните от  иния № 184 - в посока ул. "Ген. Гурко" ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 1 – от моста на стадион "Васил Левски" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Нощна автобусна линия 2 - не се променя, като преминава през ремонтния участък с автомобилите;

Маршрутите на тролейбусни линии №№ 1, 2, 5 и 8 не се променят;

Автобусите по линии  9, 84, 94 и 184 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Разкрива се временна еднопосочна спирка на бул. "Цар Освободител" на 500 метра от пл. Орлов мост за автобусна линия № 9.

До края на тази седмица се планира да завърши ремонта на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“, обясни днес кметът Йорданка Фандъкова. След това ще започне преасфалтиране на участъка до паметника на Васил Левски. За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи да затворим кръстовището на Ректората, за да бъде ремонтиран, както миналата година бе извършен ремонта на кръстовището на Орлов мост, поясни тя, без да уточнява датите.

От 01.08.2018 г. до 09.08.2018 г.  се въвеждат промени в организацията на движение около "Граф Игнатиев".

Забранява се влизането на пътни превозни средства по ул. „6-ти септември” в участъка от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Ген. Паренсов”;  през кръстовището ул. „Граф Игнатиев” - ул. „6-ти септември”.

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици: -  ул. „6-ти септември” става с двупосочно движение в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев”.

От 01.08.2018 г. до 15.08.2018 г.  се забранява влизането на пътни превозни срдества по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „Георги Раковски” до ул. „6-ти септември”;

От 03.08.2018 г. до 30.09.2018 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства  по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „6-ти септември” до ул. „Цар Шишман”.

При изпълнение на строително монтажните работи ще се осигури  пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Георги Раковски”, в участъка от ул. „Хан Крум” до ул. „Ген. Гурко”, като се осигури преминаването на автомобили през кръстовище ул. „Георги Раковски” - ул. „Стефан Караджа”.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” за времето и мястото посочени по горе.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г. се  променя  маршрутът на тролейбусна  линия № 9 – в посока пл. Сточна гара – от тунела при Национален дворец на културата направо по бул. "Васил Левски" до пл. "Сточна гара" и обратно по бул. "Васил Левски" до кино  Одеон и по маршрута си до ж.к. "Борово".

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки по променения участък от маршрута.

Коментари: 0