Откриха нова зала на Клуба на железничаря

Помещението се намира на втори етаж в Централна жп гара

Откриха нова зала на Клуба на железничаря

Снимка: Стоян Йотов

Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Милчо Ламбрев участва в откриването на нова зала на Сдружение „Клуб на железничаря”. Помещението се намира на втория етаж на ремонтираната Централната жп гара – София и е изградено и обзаведено за нуждите на действащите и бивши железничари.

Инж. Ламбрев изрази благодарността си към всички бивши железничари, които със своя труд са допринесли за развитието на железниците и изказа надеждата, че клубът ще остане притегателен център за дискусии и срещи, свързани с развитието на железопътния транспорт.

Заедно с откриването на новата зала бе проведено и годишно отчетно събрание на Клуба. „С удоволствие искам да подчертая, че на 5-ти октомври т.г. ще се навършат 10 години от учредителното събрание на нашия клуб на железничаря“, заяви Стоил Фердов, председател на УС на Сдружение „Клуб на железничаря“.

В отчета за дейността на Клуба бяха отбелязани редица прояви на неговите членове, а именно: участие в работата на общественият съвет към Холдинг „БДЖ“ ЕАД по обсъждането и разработката на стратегията за развитие на жп транспорта, участия в семинар на тема „Релсов градски транспорт“; в Научно практическа конференция, организирана от НТС по транспорта; в „Кръгла маса“ по проблемите на железопътния сектор, проведена от института по пазарна икономика в представителството на Европейския съюз в гр. София.

Всички мероприятие и инициативи, които бяха отчетени на годишното събрание, се провеждат с подкрепата на НКЖИ.

Коментари: 0