Порожанов е готов да подаде оставка, ако Борисов я поиска

Земеделският министър отрече да се познава с бизнесмена Миню Стайков

Порожанов е готов да подаде оставка, ако Борисов я поиска

Снимка: Economic.bg

528 ~ 1 мин. четене
Земеделнският министър Румен Порожанов е готов да подаде оставката си, ако министър-председателят Бойко Борисов я поиска. Тази готовност бе изразена т него след разпита в Специализирания съд във връзка с разследването за злоупотреби на бизнесмена Миню Стайков за източване на евросредства по програма "Млад Фермер". 

"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин влияя политически на един или друг казус, ще подам оставка", категоричен е министърът. Той обясни, че няма никакви притеснения по отношение на проверките от гледна точка на това какво е правено.

Порожанов е основен обвиняем за злоупотребите, тъй като по времето, в което той е бил ръководител на Държавен фонд "Земеделие", според твърденията на прокуратурата хората около Миню Стайков са кандидатствали и са спечелили с измама проекти за около 20 млн. лв. по две европрограми.

Министърът на земеделието обясни още, че в ДФЗ има стриктна процедура, която се спазва, както и много служители, които проверяват документите и се грижат за тяхната достоверност. "След като парите са получени, отговорността е на бенефициентите", добави Порожанов, цитиран от "Фокус".

По време на разпита той е отрекъл да се познава с Миню Стайков и е заявил, че не си спомня дали е бил на работа или в отпуск, когато са одобрявани субсидиите на алкохолния бос. Министърът каза още, че не се притеснява от публикациите, че преди години е придобил жилища на ниски цени, защото не било вярно.
Коментари: 0