Прокуратурата и финансовата инспекция влязоха в Комисията по хазарта

Все още няма информация какво разследва държавното обвинение

Прокуратурата и финансовата инспекция влязоха в Комисията по хазарта

Александър Георгиев, председател на ДКХ

Снимка: МФ

Прокуратурата извършва обиски в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), съобщава Nova, но все още не е ясно какъв е поводът за операцията. Регулаторът е под шапката на Министерството на финансите. Държавната финансова инспекция обяви официално, че също извършва проверка в ДКХ.

Припомняме, че на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Миналата седмица финансовият министър заяви, че ДКХ е допускала много грешки в работата си и затова той предвижда тя да бъде преструктурирана.

Председател на Комисията от края на април 2019 г. е Александър Георгиев, който очевидно има подкрепата на финансовия министър Владислав Горанов, поне ако се съди от изказването му миналата седмица, че той може да остане начело на хазартния регулатор и след промените.

Главен секретар на ДКХ от дълги години е Мариян Попов, който за няколко седмици, преди назначаването на Александър Георгиев, беше изпълняващ длъжността председател на ДКХ. Финансовият министър обаче отказа да го остави на поста за постоянно, но го остави главен секретар.

Коментари: 0