Путин губи доверието на руснаците

Расте обаче броят на поддръжниците на \"външната политика\" на президента

Путин губи доверието на руснаците
3800 ~ 1 мин. четене

Доверието на руснаците към Владимир Путин за една година намалява с 10% (от 83% до 73%), това става ясно от данните на изследване на "Левада център". 7% от гражданите са престанали да симпатизират на президента.

Владимир Путин се ползва с доверието на 73% от руснаците, докато тази цифра бе 83% през изминалата година. Пълно доверие към президента на Русия имат 21% от гражданите (предишната година 26%), по-малко му се доверяват 52% (57% през миналата година).

От 10% на 14% годишно увеличение има на броя на анкетираните, които по-скоро не биха се доверили на държавния глава. През същия период, броят на руснаците, които чувстват съпричастност към Владимир Путин, е намалял от 37% на 30%, а с 5% повече са тези, които са „безразлични” към Владимир Путин.

Преди година президентът на Русия определяха като „енергичен, решителен и силен човек” 41 от анкетираните, сега тези качества на Владимир Путин отчитат само 31% от участвалите в проучването.

Поддръжниците на „външната политика” на президента за една година нарастват с 6% (от 16% до 22%).

Въпреки това с 8% (от 57% на 65%) се увеличава броят на тези, които биха искали Путин да бъде избран за президент отново през 2018 г.

Подкрепи Economic.bg