Ръст на заразените в Германия може да спъне очакваните облекчения

Ангела Меркел ще обсъжда с регионални лидери отхлабването на противоепидемичните мерки

Ръст на заразените в Германия може да спъне очакваните облекчения

Снимка: БТА

2375 ~ 1 мин. четене

Най-голям ръст от 4 дни е отчетен в броя на новите случаи на заразени с коронавируса Covid-19 в Германия, пише Bloomberg. Новината идва на фона на плановете на правителството в Берлин да отхлаби още повече противоепидемичните мерки в страната.

През последното денонощие в Германия е имало 1627 нови случаи на заразени, сочат данните от Johns Hopkins University, като така общият брой на инфектираните достига 161.5 хил. души. Смъртните случаи пък са се увеличили със 153 до 6467. Броят на излекуваните обаче също не е нисък – 120.4 хил. души досега.

Германският канцлер Ангела Меркел по-късно днес предстои да се консултира с регионалните премиери на отделните провинции дали да се отменят още от ограниченията, наложени с цел спиране разпространението на коронавируса. Някои местни лидери, включително премиерът на Северен Рейн –Вестфалия Армин Ласчет, опитаха да понижат очакванията на обществеността, заявявайки, че е твърде рано за значителна промяна в стратегията срещу Covid-19.

Лидерите на европейските страни като цяло са нетърпеливи да „рестартират“ икономиките си, след като карантинните мерки затвориха заводи, замразиха пътуванията и накараха милиони хора да останат затворени по домовете си. Вчера германският външен министър Хайко Маас каза, че страната му ще удължи до 14 юни глобалното си предупреждение да не се пътува.

Подкрепи Economic.bg