С две седмици закъснение: Фонд „Земеделие“ има нов зам.-директор

Иванка Багдатова-Мизова си отива заради скандала с къщите за гости

С две седмици закъснение: Фонд „Земеделие“ има нов зам.-директор
2108 ~ 1 мин. четене
С две седмици закъснение управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда Иванка Багдатова – Мизова. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на земеделието и храните. Новият зам.-директор Евдокия Кръстева, избрана от управителния съвет на фонда, до момента е работила в Министерския съвет като държавен експерт в дирекция "Централно координационно звено" и началник-отдел в дирекция "Мониторинг на средствата от ЕС".

Смяната става ден след избора на новия земеделски министър – Десислава Танева. Веднага след избирането си тя се закани да освободи Мизова и заяви, че предстоят промени в политическия екип на министерството. 

Името на Мизова нашумя около скандала с къщи за гости. Оказа се, че телефонът й е обявен в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в село Юндола. Това премиерът нареди ба вече бившия министър на земеделието Румен Порожанов да поиска оставката й. Две седмици по-късно стана ясно, че отстранената зам.-директорка е останала на длъжността си, което стана причина за оставката на самия министър Румен Порожанов. 
Коментари: 0