Siemens консолидира активите си през 2015 г.

Стратегията на президента на баварския гигант Джо Кезър предвижда свиване на губещи дейности като вятърните турбини

Siemens консолидира активите си през 2015 г.
148 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Германската технологична компания Siemens (SIEGn.DE) се примирила с още една година на слаби продажби, след като обяви, че еднократни ефекти отново са ударили печалбата през третото тримесечие - този път свързани с бизнеса с вятърни турбини.

Siemens, еднa от най-големите компании в Германия и главен износител на влакове, медицинско оборудване, за пръв път се насочва към подобряване на оперативната печалба за сметка на водещите си промишлени предприятия. Идеята е по този начин да се затвори празнината в борбата с конкурентите, преди отново да се фокусира върху растежа.

Главният изпълнителен Джо Кезър има мисия да оптимизира работата на раздутия баварски конгломерат, чрез реформиране и разделяне с неефективните бизнес поделения и заедно с това - насърчаване на по-силните.

Топмениджърът коментира, че е решен „да преодолее оперативните проблеми, които продължават да пълзят нагоре в бизнеса на Siemens“. Става дума най-вече за вятърните турбини, където прогнозираните еднократни загуби по технически проблеми са за около 223 млн. евро.

Джо Кезър обяви, че „2015 ще е годината на оперативна консолидация“ в Siemens. Ние все още имаме няколко предизвикателства, които трябва да се преодолеят и да се направи всичко за повишаване на приходите. Пътят, който трябва да извървим е дълъг, но знаем къде отиваме" заяви шефът на компанията пред Reuters.

Главният финансов директор Ралф Томас заяви, че базираната в Мюнхен технологична група „иска да редуцира тези еднократни разходи от 900 млн. евро. за последните дванадесет месеца до около 350 млн. евро през следващата година.

Както е известно, проблемите на Siemens и други европейски производители на турбините за ВяЕЦ са свързани с бума на производството им от страна на Китай, създал "дъмпингова" според конкурентите му ситуация на световния пазар.Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg