Siemens ще достави новите метровлакове за Лондон (снимки)

Инвестицията е на стойност около 1.54 млрд. евро

Siemens ще достави новите метровлакове за Лондон (снимки)
London Underground (LUL), дъщерно дружество на компанията Transport for London (TfL), която отговаря за градската железница в столицата на Великобритания, подписа договор със Siemens Mobility за проектиране и производство на 94 влака от ново поколение за лондонското метро на стойност около 1,5 млрд. паунда (1,54 млрд. евро), които да заменят досегашните мотриси от 70-те години. Влаковете ще обслужват линията „Пикадили“, като доставката им ще започне през 2023-та година.

"Нашите нови метровлакове за Лондон ще увеличат значително капацитета и честотата по линията „Пикадили“. В същото време те ще предложат на потребителите значително по-добро изживяване. Чрез нашите услуги ще подкрепяме London Underground през целия жизнен цикъл на влаковете, за да се гарантира, че те ще обслужват жителите на Лондон с най-висока надеждност и достъпност", заяви Сабрина Сусан, главен изпълнителен директор на Siemens Mobility.Новите просторни влакове по линията „Пикадили“ са базирани на платформата Inspiro на Siemens Mobility и предлагат на пътниците значително подобрен комфорт и удобство. Високотехнологичните влакове за лондонското метро са оборудвани с по-широки врати и по-дълги, проходими, напълно климатизирани вагони. В допълнение, вградените информационни системи ще помогнат на всички клиенти да планират пътуването си по-лесно.

LUL е поръчала влаковете като част от програмата Deep Tube Upgrade, която включва линиите Piccadilly, Bakerloo, Central и Waterloo&City. До 2026 г. ще бъде увеличена честота на влаковете в пиковите часове по линията „Пикадили“ (от 24 до 27 влака на час), която се използва от 700 000 пътници дневно. Това означава влак на всеки 135 секунди в най-натоварените периоди.
Коментари: 0