\"Спарки Елтос\" създава 180 нови работни места

Изградена е допълнителна производствена линия в Ловеч

\

180 нови работни места ще разкрие „Спарки Елтос” в Ловеч в резултат на изградената производствена линия за  нова гама акумулаторни електроинструменти с литиево-йонни батерии.

Инвестицията е осъществена с подкрепата на Българската банка за развитие и Международна инвестиционна банка. Синдикираният кредит е в размер на 10 млн. евро, като сумата, с която ББР участва, е 3 млн. евро, съобщиха от банката.

Пазарният дял на Li-ion безжичните инструменти нараства с възходящ тренд от 2010 г. насам поради по-високата издръжливост на батериите и по-добрите им технически характеристики. Очаква се това да създаде възможност за ръст на производството и продажбите и да гарантира достъп на дружеството до пазарите на професионални електроинструменти на европейско и световно равнище.

SPARKY е известна с дизайн, разработване и производство на електроинструменти, заваръчни конструкции, селскостопанска техника, транспортни и строителни машини. През 1961 г. е създаден заводът в Ловеч, а от 1998 г. Спарки Елтос АД е регистрирано за търговия с акции на Българската фондова борса. 

Българската банка за развитие и Международната инвестиционна банка са реализирали вече три синдикирани заема за българския бизнес през тази година. Съвместната дейност на двете финансови институции е резултат от подписан меморандум за сътрудничество през март 2015 г.

Коментари: 0