„Автомагистрали“ си показа стаята за „спешна помощ“ със спалня

Видео, публикувано от МРРБ показва, че помещението не разполага със средства за спешна медицинска помощ, но има масажиращ душ и минибар

„Автомагистрали“ си показа стаята за „спешна помощ“ със спалня

Снимка: BIRD

5310 ~ 2 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Новото ръководство на „Автомагистрали“, което пое властта тази сутрин, показа стаята за спешна помощ, която се намира в административната сграда на дружеството. Бюрото за разследващи репортажи и данни (BIRD) в четвъртък разкриха наличието на въпросната стая, която се намира срещу кабинета на вече бившия зам.-директор Георги Котев.

По закон такава стая наистина трябва да има, като тя трябва да е оборудвана с шкаф с медикаменти и превързочни материали и други консумативи, медикаменти и уреди за оказване на първа помощ. От видео, излъчено по време на съвместен брифинг между МРРБ и "Автомагистрали", бе излъчено видео от въпросната стая. Оказва се, че тя е на седмия етаж, т.е. при спешна необходимост би било много трудно да се стигне до нея с пострадал човек. Освен това стаята, вместо шкаф с консумативи и медикаменти за първа помощ, е оборудвана с голяма спалня, баня с душкабина за масажи, шкаф с напитки и дори кутия шоколадови бонбони.

Няколко часа преди да напусне дружеството, предишният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев пусна опровержение в няколко медии, в което обясни, че въпросната стая спазва напълно българското законодателство. Той определи информацията на разследващия сайт като "опит с лъжа да се дискредитира дружеството".

Новото ръководство на заяви, че в следващите дни ще изнесе още информация за действията на старото.

Припомняме, че смяната беше поискана от регионалния министър Виолета Комитова заради огромните суми, които са платени авансово на фирми по различни проекти на дружеството. Смяната беше блокирана на два пъти от Софийски градски път, като веднъж заради жалба на Беличев, а след това с мотиви, че трябва да бъде проведена конкурсна процедура.

Content made on Kapwing

Източник на видеото: Нова телевизия

Подкрепи Economic.bg