Столичната болница „Св. Иван Рилски“ моли за дарения за маски

Лечебното заведение обяви, че има нужда от всякакъв вид предпазни средства - костюми, шлемове, спирт и пулсоксиметри

Столичната болница „Св. Иван Рилски“ моли за дарения за маски

Снимка: УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

3185 ~ 1 мин. четене

Столичната болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се обърна с апел към хората за помощ, тъй като има спешна нужда от предпазни маски (висок клас КN95 - FFP2, FFP3), защитни костюми, предпазни облекла, защитни шлемове, спирт и пулсоксиметри. Това съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Съобщението идва само час, след като на традиционния седмичен брифинг днес здравният министър Костадин Ангелов заяви, че в държавата има достатъчно количество медицински предпазни средства. „По отношение на обезпечеността в държавата – имаме достатъчно количество лични предпазни средства. В момента приключихме процедури, по които ще бъдат доставени допълнителни количества, за да обезпечим нуждите на държавата с месеци напред“, категоричен беше Ангелов.

Вчера премиерът Бойко Борисов във видео обръщението си във Facebook също заяви, че „имаме всичко“ и то за месеци напред. „Имаме всичко осигурено за следващите месеци, а гладен няма да оставя никой. Ваксините започват да излизат февруари - април и ще изправят държавата“.

В съобщението на болницата от днес обаче се казва, че заради безпрецедентната криза здравните заведения са изправени пред огромно предизвикателство. „В този труден момент всяка помощ ще ни е от ползва! Ще се справим заедно с предизвикателството Covid-19!“, призовават от болницата.

Който желае, може да подпомогне и финансово на лечебното заведение на дарителската сметка на болницата: IBAN: BG06UNCR76301001661223 BIC: UNCRBGSF Уникредит Булбанк Титуляр: УМБАЛ “Св. Иван Рилски”.

Малко по-късно от "Св.Иван Рилски" излязоха със съобщение, че отменят апела за набиране на защитни средства и казват, че Министерството на здравеопазването е осигурило всичко необходимо за приемане и лечение на пациенти с кронавирусна инфекция.

Подкрепи Economic.bg