Технологичните акции превзеха Уолстрийт

Цената на златото тръгна надолу

Технологичните акции превзеха Уолстрийт

Снимка: Unsplash

644 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари бяха обзети от ентусиазъм във вторник. Основните технологични акции водеха ралито на пазара, Netflix се повиши с 2.3%, Amazon, Apple и Microsoft с 1%, а Facebook скочи с 2%. Това помогна на NASDAQ да запише нов рекорден връх от 14 290, като за деня записа ръст от 0.95% и завърши на 14 268 пункта. S&P 500 се покачи с 0.51% и приключи на 4 246. Индустриалният Dow Jones се повиши с 0.20%  до 33 945.

Европейските пазари също отбелязаха ръст. Немският DAX добави 0.21%, достигайки до 15 636, а FTSE 100 се увеличи с 0.39% до 7 090 пункта.

Цените на петрола се търгуваха на червено във вторник, инвеститорите са фокусирани върху седмичните данни за запасите в САЩ. WTI изгуби 0.79% и спадна до 73.08 USD, а Brent се понижи с 0.13% като достигна цена от 75.00 USD за барел.

Златото записа загуба от 0.26%, приключвайки на цена от 1 778 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Ден наситен с икономически индикатори

Днес ще излязат данни от Германия, Еврозоната, Великобритания и САЩ за индекса на активността в производствения сектор и този на услугите. Продажбите на дребно в Канада се очаква да бъдат по-ниски от предходния месец. САЩ ще публикува данни за продажбите на нови жилища, като прогнозата е за по-добри стойности. На фокус ще бъдат запасите на лек суров петрол, бензин и дестилати.

Инструмент на фокус

Moderna – Дневна

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от началото на април, като корекциите са ограничени над 20-периодна експоненциална пълзяща средна. Цената се намира на ключова съпротива, при пробив е възможно да видим продължение на възходящия тренд. Невъзможността да се задържи под кръглата цифра 200 и това, че индикатора излиза от препродадени стойности също в сигнал за потенциално възходящо движение.

USD/JPY – Дневна

Валутната двойка се намира във възходящ тренд, като образува техническата фигура възходящ триъгълник. Цената е около едногодишен връх и се търгува над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе ролята на подкрепа. Пробив и задържане над съпротивата е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Установяване под подкрепата ще е сигнал за потенциално низходящо движение.

COPPER – Дневна

Медта направи пробив на 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която сега играе роля на съпротива и почти достигна психологическото ниво 400. Последните две сесии цената прави корекция на низходящото движение. Задържане под съпротивата е възможно да доведе до продължение на низходящото движение. 

NASDAQ – Дневна

Технологичният индекс се намира във възходящ клин от средата на февруари. Цената направи успешен пробив на горната линия на клина и формира нов исторически връх, докато бавният Стохастик се намира в прекупени стойности. Задържане над съпротивата може да доведе до продължение на възходящия тренд. Движението на графиката е ограничено над 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение.

 

 Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg