Технологичните акции записаха трети пореден ден на печалба

Европейските пазари приключиха сесията на зелено

Технологичните акции записаха трети пореден ден на печалба

Снимка: Pixabay

172 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси се търгуваха на зелена територия в четвъртък. Технологичните акции отведоха NASDAQ до трети пореден ден на печалби. Неочакваният скок в исковете за безработица отново предизвикаха някои опасения относно икономиката и намалиха доходността на облигациите. Технологичният индекс се покачи с 0.36% до 14 684, а S&P 500 отбеляза ръст от 0.20% и приключи на 4 367 пункта. Индустриалният Dow Jones прибави 0.07% и приключи на 34 823.

Европейските пазари продължиха да бележат ръст и в четвъртък. По отношение на индивидуалното движение на цените на акциите, шведската инвестиционна компания EQT нарасна с 12.8%. Немският DAX се покачи с 0.60% до 15 514, а FTSE 100 загуби 0.43% и приключи на 6 968 пункта.

Петролът продължи да се покачва като WTI се повиши с 2.08% до 71.76 USD, а Brent записа ръст от 1.97% и завърши на 72.19 USD за барел. Златото се повиши с 0.18%, приключвайки на 1 806 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Индекс на активността в производствения сектор и сектора на услугите

Сутринта Великобритания ще съобщи продажбите на дребно. Великобритания, Германия, Еврозоната и САЩ ще представят данни за индекса на активността в производствения сектор и сектора на услугите. Великобритания и Канада ще публикуват месечните данни за продажбите на дребно, които се очаква да бъдат по-добри от предходния период.

Инструмент на фокус

Microsoft

Акциите на компанията направиха пробив на исторически връх, като цената се движи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна. Задържане над рекордното ниво е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане на 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик се намира близо до прекупени стойности.

NZD/USD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на юни, като формира техническата фигура “клин”. Цената се движи под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Образувана е дивергенция между стойностите на бавния стохастик и движението на графиката, това може да е сигнал за потенциална възходяща корекция. Пробив и задържане над 20 ЕМА и горна граница на клина може да доведе до обръщане на низходящия тренд.

NatGas

Фючърсната цена на газта достигна низходяща тренд линия, която играе роля на съпротива. Цената се търгува над 100-периодната експоненциална пълзяща. Пробив и задържане над линията на съпротива може да доведе до продължение на възходящия тренд, започнал средата на миналата година. Стойностите на RSI се намират близо до прекупени стойности.

AUS 200

Австралийският индекс е близо до рекордните си стойности, като цената се търгува над 50-периодната експоненциална пълзяща средна. Пробив и задържане над съпротивата е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Стойностите на бавния стохастик се намират в зона на прекупени стойности. Установяване под 50 ЕМА може да доведе до потенциално низходящо движение.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg