Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Brexit

То бе предвидено за следобедните часове

Тереза Мей отмени гласуването на споразумението за Brexit

Снимка: БТА

Тереза Мей отмени гласуването в парламента на споразумението за Brexit, което постигна с Европейския съюз. Вотът бе предвиден за утре.

"Ако бяхме продължили и бяхме провели гласуването утре, сделката щеше да бъде отхвърлена "със значителна разлика", заяви Мей пред парламента и добави, че е уверена, че това е правилната сделка. "Следователно ще отложим гласуването, насрочено за утре", добави тя.

Мей вероятно ще направи последен опит за спечелване на отстъпки от лидерите на ЕС в рамките на срещата на високо равнище в Брюксел, която ще се проведе на 13 и 14 декември.

Голяма част от депутатите не одобряват сделката за Brexit, договорена от премиера, а прогнозите за неодобрението ѝ след гласуване могат да доведат от отстраняването на Мей от власт.

ЕС от своя страна е предложил на Великобритания единствената възможна сделка за излизането ѝ от Общността и няма да я предоговори, предупредиха от ЕК.

По-рано днес Европейският съд издаде решение, съгласно което Великобритания може да отмени едностранно оттеглянето си от Общността, без да е необходимо одобрението на други държави членки. 
Коментари: 0